​Zeci de persoane au fost arestate duminică la Erevan, capitala Armeniei, în cea de-a zecea zi de proteste împotriva numirii fostului preşedinte Serj Sargsyan în postul de prim-ministru, relatează dpa, citată deAgerpres.

Interventie in forta la ErevanFoto: Captura YouTube

Poliţia a anunţat duminică că liderul opoziţiei Nikol Pashinyan şi alţi doi parlamentari au fost "evacuaţi cu forţa" de la o manifestaţie, însă a dezminţit că cei trei ar fi fost arestaţi. Totodată, poliţia a precizat că a început să împrăştie protestatarii, relatează Reuters.

Unul dintre liderii protestatarilor, Ararat Mirzoyan, a scris pe pagina sa de Facebook că a fost "reţinut ilegal" împreună cu Pashinyan şi cu un alt politician din opoziţie, precum şi cu alţi protestatari.

Un martor a declarat pentru Reuters că poliţia înarmată cu bastoane şi scuturi i-a dispersat pe protestatari din cel puţin o zonă din capitală, însă demonstranţii au rămas să protesteze în alte locaţii.

Mii de persoane participă de peste o săptămână la acţiuni de protest în mai multe oraşe din Armenia, la apelul deputatului şi lider al opoziţiei Nikol Pashinyan, care a proclamat ''începutul unei revoluţii de catifea'' în Armenia şi a cerut o campanie naţională de ''nesupunere civică''.

Protestatarii îl acuză pe Serj Sargsyan, care şi-a încheiat cel de-al doilea şi ultimul mandat prezidenţial, că vrea să rămână la putere pe viaţă, după ce a fost ales marţi în funcţia de prim-ministru de către deputaţi. După o revizuire controversată a Constituţiei, prerogative esenţiale ale puterii au fost transferate premierului.