Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit sâmbătă vârsta de 92 de ani, iar pentru a marca evenimentul, la Royal Albert Hall din Londra, va avea loc concertul "Queen's Birthday Party" la care vor participa, între alţii, Sting, Tom Jones, Craig David şi Kylie Minogue, relatează News.ro.

Regina Elisabeta a II-a a Marii BritaniiFoto: Captura YouTube

Prinţul Harry urmează să ţină un discurs la eveniment, având în vedere noul lui rol de preşedinte al Queen's Commonwealth Trust.

Cel mai longeviv suveran britanic, cu 66 de ani pe tron, a fost sărbătorit şi prin salve de tun lansate sâmbătă, la prânz.

Regina, care de regulă, îşi sărbătoreşte ziua naşterii în intimitate, va fi prezentă la concertul de la Londra, care va fi transmis de BBC One şi BBC Radio 2.

În fiecare an, ea sărbătoreşte două zile de naştere: pe 21 aprilie şi "aniversarea oficială", vara. Aceasta din urmă, de obicei, este marcată în a doua sâmbătă din luna iunie, când regina se alătură paradei din centrul Londrei.

Vineri, prinţul Charles a fost numit succesorul lui Elisabeth II la conducerea Commonwealth, după ce regina a ocupat acest rol din 1952.