Liu Yachao, directorul operaţional de la TAL Education Group, un furnizor de servicii de meditaţii pentru elevii chinezi, a devenit al doilea miliardar al companiei, în condiţiile în care valoarea acţiunilor firmei s-a dublat în ultimul an, informează Bloomberg, citat deAgerpres.

matematicaFoto: Captura YouTube

Potrivit unui raport publicat anul trecut de banca HSBC Holdings Plc, părinţii chinezi cheltuie în medie 42.892 dolari pe an pentru educaţia copiilor lor, iar 93% dintre ei plătesc pentru meditaţii private. Această creştere a cererii pentru meditaţii a majorat valoarea de piaţă a TAL până la 21,1 miliarde de dolari, cu aproape 46% peste cea a principalului său competitor, New Oriental Education & Technology Group Inc.

În vârstă de 36 de ani, Liu Yachao este primul profesor de matematică angajat de TAL Education Group. În 2005, acesta a devenit directorul diviziei gimnaziale, ulterior conducând divizia de cercetare şi reţeaua de centre operaţionale a TAL, înainte de a prelua actualul post, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei.