Departamentul de Stat al SUA consideră China, Rusia, Iranul și Coreea de Nord ca fiind "condamnabile moral" pentru încălcarea zilnică a drepturilor omului în interiorul frontierelor și le numește "factori de instabilitate", informează Reuters.

John SullivanFoto: Wikipedia

Prin eliberarea rapoartelor de țară ale Departamentului, privind practicile drepturilor omului în 2017, secretarul de stat John Sullivan a declarat că cea mai recentă strategie de securitate națională a SUA a recunoscut că guvernarea coruptă și slabă amenință stabilitatea globală și interesele SUA.

"Unele guverne nu reușesc să mențină securitatea și să satisfacă nevoile de bază ale oamenilor lor, în timp ce alții pur și simplu nu vor", a spus Sullivan.

"Statele care restricționează libertatea de exprimare și de adunare pașnică, care permit și săvârșesc violență împotriva membrilor grupurilor religioase, etnice și a altor minorități sau care subminează demnitatea fundamentală a persoanelor sunt condamnabile moral și ne subminează interesele", a mai adăugat acesta.

Ca exemplu, Sullivan a numit "guvernele din China, Rusia, Iran și Coreea de Nord", care "încalcă zilnic drepturile omului între granițele lor și de aceea sunt factori de instabilitate".

"Statele Unite vor continua să îi sprijine pe cei care luptă în lumea întreagă pentru demnitatea umană și pentru libertate", a încheiat secretarul de stat al SUA.