Un palestinian a fost împușcat mortal de armata israeliană în Fâșia Gaza, în a patra vinere consecutivă de mobilizare masivă a palestinienilor, anunță AFP, care citează autoritățile sanitare din zonă.

Fasia GazaFoto: Captura YouTube

Ahmad Nabil Abou Aqeb, 25 de ani, a fost împușcat în cap la Jabalia, în nordul enclavei, au precizat autoritățile sanitare palestiniene. Este vorba de al 35-lea palestinian împușcat mortal de la începutul, în 30 martie, a unei mișcări de proteste intitulate "marșul de revenire".

Ahmad Nabil Abou Aqeb a fost împușcat în apropierea unui grup care incendia cauciucuri, la granița cu Israelul, afirmă martori oculari.

Mii de palestinieni s-au îndreptat din nou vineri spre granița israeliană, pentru a revendica dreptul de a reveni în teritoriile din care au fost alungați sau de unde au fugit după crearea statului Israel, în 1948.

Majoritatea palestinienilor au rămas la o distanță de câteva sute de metri de bariera de securitate puternic păzită de armata israeliană. Dar, ca și in vinerile precedente, unii dintre ei au încercat să se apropie de graniță și au încercat să arunce cu pietre spre soldații israelieni, riscându-și astfel viața.