Magicianul american David Copperfield a fost obligat de instanță să dezvăluie unul dintre faimoasele sale trucuri după ce un participant a susținut că a fost rănit în timpul unui spectacol din Vegas, scrieBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Turistul britanic Gavin Cox, 58 de ani, l-a dat în judecată pentru neglijență după ce a participat la cunoscutul show ”Lucky #13” al lui Copperfield. Cox a avut umărul dislocat și afirmă că a suferit leziuni la creier și are dureri cronice.

Copperfield a făcut până acum spectacolul de mii de ori fără niciun incident.

Trucul ”Lucky #13” , cu o istorie de 61 de ani presupune dispariția de pe scenă a 13 spectatori, aleși la întâmplare. Ei apar apoi în spatele sălii de spectacol.

Avocații lui Copperfield, cel ami bine plătit magician din lume, au argumentat că dezvăluirea trucului îl va afecta financiar, dar un judecător din Las Vegas a decis să fie explicat. Secretul a fost dezvăluit în sala de judecată de Chris Kenner, producătorul executiv al magicianului.

După ce cortina cade și îi ascunde pe cei 13, ei sunt duși în grabă prin pasage afară din clădirea MGM din Las Vegas și apar apoi în spatele teatrului.

Cox a căzut când era îndrumat prin aceste pasaje de ajutoarele de scenă și a ajuns la spital cu umărul dislocat. El spune că doctorii l-au diagnosticat apoi cu leziuni la creier și afirmă că a cheltuit peste 400.000 de dolari cu tratamentele medicale.

Când avocatul reclamantului l-a întrebat pe David Copperfield dacă este de vină pentru rănile reclamantului, magicianul a răspuns: ”Depinde de ce s-a întâmplat. Dacă am făcut ceva greșit, ar fi vina mea”.

Cox susține că în pasaje era moloz și praf, dar Copperfield afirmă că a mers pe aceeași cale mai înainte și era curat. Aceleași declarații au fost făcute și de administratorii clădirii MGM din Las Vegas. Copperfield va fi audiat din nou marți.