Mark Zuckerberg a declarat, în timpul audierii din Congresul american , faptul că Facebook nu permite accesul grupurilor care răspândesc ură pe platforma acestuia, dar compania încă găzduiește grupuri anti-musulmane, scrie Motherboard.

facebookFoto: Google

Săptămâna trecută, Mark Zuckerberg, directorul executiv al gigantului Facebook, a fost audiat pentru mai mult de 10 ore inainte de Congres. În timpul audierii in Comitetul pentru Energie și Comerț al Camerei, Eliot Engel l-a întrebat pe Zuckerberg despre grupurile de ură care colectează datele utilizatorilor.

"Nu permitem accesul grupurilor de ură pe Facebook", a răspuns Zuckerberg. "Dacă există un grup ce are ca scop primar răspandirea de ură, le vom interzice accesul pe platformă". În acea vineri, Facebook l-a blocat pe Richard Spencer, binecunoscutul naționalist alb.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a confirmat că a fost în contact cu avocații musulmani și că Facebook folosește "o combinație de semnale pentru a determina dacă o persoană sau o entitate ar trebui să fie desemnată o organizație de ură".

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a cerut ca președintele Facebook, Mark Zuckerberg, să vină în persoană să explice în fața deputaților europeni utilizarea datelor personale ale milioanelor de utilizatori din UE ai rețelei de socializare, relatează AFP.

”Toate grupurile politice insistă asupra necesității absolute a prezenței personale a domniei voastre, așa cum a fost cazul Congresului Statelor Unite”, i-a transmis Antonio Tajani într-o scrisoare adresată lui Mark Zuckerberg.

Tajani l-a invitat pe CEO-ul Facebook să vină în fața reprezentanților utilizatorilor Facebook de pe teritoriul UE, însă Mark Zuckerberg i-a răspuns că îl va trimite pe vicepreședintele companiei, Joel Kaplan.