Preşedintele Siriei Bashar al-Assad a returnat Franţei Legiunea de Onoare acordată în 2001, potrivit unei infornaţii postate pe pagina de Facebook a Preşedinţiei Siriene, unde este postată şi o imagine în care decoraţia este predată prin Ambasada României, cea care reprezintă interesele franceze la Damasc, potrivit news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Assad a fost decorat cu Legiunea de onoare în grad de Mare Cruce în 2001, de către preşedintele francez Jacques Chirac, la puţin timp după ce liderul srrian a preluat puterea.

Biroul preşedintelui francez Emmanuel Macron a anunţat luni că este în curs "o procedură disciplinară pentru retragerea legiunii de Onoare".

Siria a precizat că decizia de returnare a decoraţiei survine participării Franţei la atacurile aeriene de la sfârşitul săptămânii trecute, care au vizat obiective având legătură cu armele chimice deţinute de regimul Assad.

"Nu este o onoare pentru preşedintele Assad să poarte o decoraţie acordată de o ţară care este sclav al Statelor Unite, care susţin teroriştii", afirmă Preşedinţia siriană.