Un bărbat din Edinburgh a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a infectat în mod intenționat mai mulți bărbați cu HIV, informeazăThe Guardian.

Daryll RoweFoto: Captura The Guardian

După ce a fost diagnosticat cu HIV în aprilie 2015, Daryll Rowe s-a întâlnit cu mai mulți bărbați, cu ajutorul unei aplicații pentru întâlniri. A întreținut relații sexuale cu 10 persoane, care a insistat să fie neprotejate. Atunci când refuzau, Rowe îi asigura că va folosi prezervativ, însă doar pentru a-i liniști.

"Am HIV. Lol. Ups!", i-a spus unuia dintre partenerii săi, după ce au întreținut relații sexuale fără protecție.

În timpul procesului de șase săptămâni, judecătorii l-au acuzat că a refuzat tratamentul prescris de doctori și a ignorat orice sfat. Bărbatul le-a spus juraților că a crezut că s-a vindecat de HIV, după ce a urmat mai multe tratamente naturiste.

"Mulți dintre acei bărbați aveau în jur de 20 de ani atunci când au avut ghinionul să te întâlnească. Având în vedere faptele tale, nu văd când nu ai mai reprezenta un pericol în societate. În opinia mea, acuzațiile sunt atât de serioase încât o pedeapsă pe viață este justificată", i-a spus judecătorul care s-a ocupat de cazul său.