O creștere puternică a incidentelor care implică explozii de grenade de mână a devenit emblematică în cazul creșterii ratei criminalității violente în orașele suedeze, potrivitBBC.

SuediaFoto: YouTube

Numărul de explozii provocate de grenadele de mână a crescut în Suedia în ultimii ani. Deși în 2014 s-au înregistrat mai puțîn de 5 cazuri, în 2017 au fost raportate mai mult de 20, în timp ce un număr de 39 de grenade au fost confiscate de poliție.

Dispozitivele sunt ușor de obținut. Ele pot fi cumpărate pentru doar câteva sute de coroane suedeze (aproximativ 20 de lire sterline). Rată crimei violente din suburbiile marilor orașe ale Suediei a crescut, iar oficialii dau vină pe creșterea criminalității legate de bande. În ultimii ani, problema crimelor violente din Suedia a devenit un câmp de luptă ideologic.

În februarie 2017, președintele american Donald Trump a legat problemele din Suedia de fluxul de migranți. "Suedia a luat un număr mare de migranți. Au probleme cum nu au crezut niciodată că este posibil", a spus el.