Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a cerut ca președintele Facebook, Mark Zuckerberg, să vină în persoană să explice în fața deputaților europeni utilizarea datelor personale ale milioanelor de utilizatori din UE ai rețelei de socializare, relatează AFP.

Mark ZuckerbergFoto: Captura YouTube

”Toate grupurile politice insistă asupra necesității absolute a prezenței personale a domniei voastre, așa cum a fost cazul Congresului Statelor Unite”, i-a transmis Antonio Tajani într-o scrisoare adresată lui Mark Zuckerberg.

Tajani l-a invitat pe CEO-ul Facebook să vină în fața reprezentanților utilizatorilor Facebook de pe teritoriul UE, însă Mark Zuckerberg i-a răspuns că îl va trimite pe vicepreședintele companiei, Joel Kaplan.

”Suntem convinși că milioanele de europeni afectați de scandalul Cambridge Analytica merită o explicație completă și aprofundată din partea principalului responsabil Facebook, exact ca cetățenii americani”, a spus Antonio Tajani.

Citește:

Mark Zuckerberg, în a doua zi de audieri în Congresul SUA: Vom verifica zeci de mii de aplicații, totul va dura multe luni / Șeful Facebook spune că și datele lui au ajuns la Cambridge Analytica