Pasagerii unui avion al companiei americane Southwest Airlines au trăit momente de groază, marți, în timpul unui zbor spre Dallas, după ce au auzit explozia puternică a unuia dintre motoare și au văzut căzând măștile de oxigen, dar și cum o femeie este trasă în afara avionului printr-un geam spart, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

O persoană și-a pierdut viața în urma incidentului, potrivit șefului Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, Robert Sumwalt. Identitatea persoanei decedate nu a fost încă precizată.

"Toată lumea o luase razna, țipa și zbiera", a povestit un pasager, Marty Martinez, despre panica declanșată la bordul avionului, care plecase din New York și a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență la Philadelphia.

Aeronava a suferit avarii la unul dintre motoare, iar potrivit unui alt pasager, Kristopher Johnson, care stătea în partea din față a aparatului, fragmente de la motorul explodat s-au lovit de geamuri, spărgând un hublou și rănind o femeie așezată în dreptul acestuia.

"Bucăți (din motor) au lovit geamul și au provocat o vătămare gravă. Nu am alte detalii despre asta. Mai multe cadre medicale aflate la bord au acordat îngrijiri pasagerului rănit", a relatat Johnson.

Femeia care stătea în dreptul geamului spart a fost trasă în afara avionului de curenții de aer, a povestit Marty Martinez într-un interviu telefonic.

Diverse obiecte au început să fie aspirate prin spărtură, iar "pasagerii care se aflau lângă femeie o țineau bine (să nu fie trasă afară). În același timp, un bărbat avea mâinile pline de sânge. Îi acordă îngrijiri", a mai povestit Martinez, care s-a aflat la un rând sau două distanță de femeie.

Alți pasageri au încercat apoi să acopere gaura cu haine și alte obiecte, însă în zadar. Și acestea au fost aspirate în afara avionului, a relatat el.

Departamentul de pompieri din Philadelphia, unde avionul Boeing 737-700 a aterizat de urgență, anunțase anterior că unul dintre cei 149 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord a fost transportat la spital în stare critică. Alți șapte au primit îngrijiri pentru răni ușoare.

De asemenea, Administrația federală a aviației americane a informat într-un comunicat că echipajul aeronavei a raportat avarii la unul dintre motoare, precum și la fuselaj și la un geam.