Administrația Trump va anunța, în cursul zilei de luni, noi sancțiuni împotriva Rusiei, anunțăPolitico, care o citează pe ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley.

Nikki HaleyFoto: Wikipedia

"O să vedeți că noi sancțiuni împotriva Rusiei vor apărea", a spus Haley la CBS.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, "va anunța sancțiunile luni, dacă nu a făcut-o deja", sancțiuni care vor fi "valabile pentru toate companiile care au tranzacționat echipamente care au avut legătură cu Assad și folosirea armelor chimice", a mai adăugat ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley.

"Cred că toată lumea va fi afectată și că toată lumea știe că am transmis un mesaj puternic, iar speranța este că îl vor asculta", a mai declarat Haley.

Aceasta susține că atacurile militare de vineri noaptea asupra Siriei au intenționat "să transmită un mesaj puternic" - și anume că programul armelor chimice trebuie să înceteze.

"Am vrut ca prietenii lor, Iran și Rusia, să afle că suntem serioși și că vor simți și ei durerea. Scopul nostru a fost să transmitem un mesaj puternic către Assad și prietenii săi și să arătăm că nu vom sta să ne uităm cum continuă să folosească arme chimice asupra propriului popor”, a încheiat Nikki Haley.