Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie le-au spus ambasadorilor NATO că atacurile de vineri noapte asupra mai multor poziții din Siria au fost o ultimă soluție și au avut ca scop stoparea altor atacuri chimice, a spus șeful alianței, relatează Reuters.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATOFoto: Hotnews

Cei trei aliați au informat ambasadorii NATO într-o sesiune specială la sediului alianței cu privire la motivele atacului și au câștigat sprijinul celorlalți 26 de membri ai NATO care au căutat o presiune diplomatică mai mare pentru a susține o interdicție internațională privind atacurile cu gaze toxice precum cel din 7 aprilie din Douma.

Loviturile "au degradat capabilitățile Siriei de a conduce noi atacuri și, în același timp, trimit un mesaj clar care împiedică noi atacuri", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o conferință de presă.

Noaptea trecută Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au lansat peste 100 rachete de croazieră împotriva Siriei, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad, pe care îl acuză de un atac chimic in Douma, care a ucis cel puţin 60 de persoane.