Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat, sâmbătă, că este mai hotărât ca oricând să "lupte împotriva terorismului" în Siria, după atacurile aeriene lansate noaptea trecută de Statele Unite și aliații săi britanici și francezi asupra unor instalaţii militare ale regimului sirian, ca represalii la presupusul atac chimic soldat cu 60 de morți, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Această agresiune nu face decât să întărească hotărârea Siriei de a continua să lupte şi să învingă terorismul", a afirmat Bashar al-Assad într-o convorbire telefonică cu omologul său iranian, Hassan Rohani, a anunțat președinția siriană.

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au lansat, noaptea trecută, atacuri aeriene cu rachete asupra unor instalaţii militare ale regimului sirian, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a ordonat o operaţiune militară împotriva Siriei, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad, pe care îl acuză de un atac chimic in Douma, care a ucis cel puţin 60 de persoane. Operaţiunea militară de noaptea trecută a vizat ţinte multiple cu diverse tipuri de muniţii, printre care și rachete de croazieră Tomahawk.

Atacurile aeriene nu s-au soldat cu victime, iar armata rusă a anunțat și că a reușit să intercepteze 71 dintre cele 103 rachete de croazieră lansate de forțele americane și aliații lor. Guvernul sirian a transmis toate locaţiile vizate în atacuri fuseseră evacuate în urmă cu câteva zile, graţie unui avertisment primit din partea Rusiei.