În condițiile tensionării situației din Siria, publicațiile rusești au început să vorbească despre un posibil război între SUA și Rusia, mergând până la a recomanda cetățenilor alimentele pe care ar trebui să le ia cu ei în adăposturile antiaeriene, scriemeduza.io.

Adapost antiaerian din RusiaFoto: Captura YouTube

Postul TV Rossia 24 a combătut ”isteria” privitoare la Al Treilea Război Mondial, dar a oferit și sfaturi privind celor care ”au cedat și s-au panicat”: când faceți provizii pentru adăpostul antiaerian evitați dulciurile, pentru că provoacă sete, și stocați cât mai multă apă, este cea mai valoroasă resursă.

Tabloidul Life a publicat joi o serie de sfaturi pentru supraviețuirea în caz de atac nuclear. Publicația rusească scrie și ea că ”a crescut brusc gradul de paranoia”, dar recomandă cetățenilor să se adăpostească în stațiile de metrou într-o asemenea eventualitate, dând și numele celor care dintre se află la cea mai mare adâncime în Moscova și Sankt Petersburg.

Site-urile 47news.ru și Fontanka.ru au scris un articol realizat după ce jurnaliștii au vizitat un adăpost pentru 1.200 de persoane, descriind care sunt condițiile acolo.

Moskovsky Komsomolets a făcut un material despre costurile unui adăpost privat, citând un specialist care a apreciat că prețul ar fi de circa 81.000 de dolari.

De asemenea, site-ul Moika78 a publicat un articol despre adăposturi, analizând diferite opțiuni. Acestea variază între un subsol închiriat pentru 5.800 de dolari lunar și un adăpost antiaerian scos la vânzare pentru echivalentul a 2 milioane de dolari.