Președintele Camerei reprezentanților, Paul Ryan, a anunțat miercuri cp nu va candida la alegerile parlamentare din noiembrie și se va retrage din viața politică în ianuarie, când se încheie mandatul său, scrie AFP.

Paul RyanFoto: Agerpres/AP

Paul Ryan, 48 de ani, este președintele Camerei Reprezentanților din 2015 și, drept urmare, liderul majorității republicane din Congres.

Acesta a acceptat cu reticență această funcție și nu a aderat niciodată deplin la viziunea politică a președintelui Donald Trump, ales pe o platformă naționalistă și populistă.

Plecarea lui Paul Ryan, ales în statul Wisconsin, deschide cursa pentru succesiunea sa, în condițiile în care republicanii se așteaptă la o confruntare electorală foarte delicată pentru alegerile de la jumătatea mandatului.

Această demisie se adaugă la un val de plecări din administrația lui Donald Trump și de convulsii politice care au marcat mandatul acestuia.

"Lasă o moștenire politică pe care nimeni nu o poate pune în discuție. Suntem alături de tine, Paul", a reacționat pe Twitter președintele american.