Apple va realiza un serial de televiziune bazat pe cunoscuta serie științifico-fantastică de romane ”Fundația”, scrisă de Isaac Asimov, potrivit Reuters. Acest serial este unul dintre pașii pe care Apple vrea să-i facă pentru a-și întări poziția în fața rivalilor care domină această piață, precum Netflix, HBO și Amazon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu se știe încă momentul în care serialul va incepe să fie difuzat și nici unde va putea fi văzut. Gigantul cu sediul in Cupertino nu a spus dacă îl va distribui prin iTunes - platforma pe care vinde seriale și filme produse de alte companii - sau prin alt canal.

David S. Goyer, scenarist al celebrelor pelicule ”Cavalerul Negru” și ”Batman - Începuturi” și Josh Friedman, care a scris adaptarea pentru ecran a ”Războiului Lumilor”, regizat de Steven Spielberg, au fost însărcinați să scrie scenariul serialului inspirat de cărțile lui Asimov.

Planurile hollywoodiene din ultimele decenii de ecranizare a seriei ”Fundația” într-un film sau serial TV nu au ajuns la niciun rezultat.