Nouă legislație și eliminarea anunțurilor personale ale prostituatelor de pe Craigslist și Backpage.com au condus la proteste în stradă, potrivitThe Guardian.

.Foto: Wikipedia

Calida, în varstă de 35 de ani, este o prostituată din Chicago, care depinde de site-uri precum Craigslist și Backpage.com, pentru a găsi și a se întâlni cu potențialii clienți. Dar blocarea acestor platforme de către guvernul american a eliminat brusc sursă de venit a multor prostituate, forțându-le să se întoarcă pe străzi unde riscul de violentă este mai mare.

"Prietenii" Calidei Phoenix se pregătesc pentru dispariție. Unii îi trimit fotografii cu tatuajele lor pentru a o ajuta să ii identifice mai ușor. "Fetele se vor întoarce pe stradă, o să moară pe stradă și nimănui nu o să-i pese", spune Calida, mamă a doi copii, care a spus că obișnuia să muncească pe stradă și se teme că va trebui să inceapă din nou. "Toată lumea este ingrozită."

Donald Trump este așteptat să semneze legea în această săptămană, dar prostituatele din întreagă tară au declarat pentru The Guardian că deja se văd consecințele. Craigslist a închis secțiunea personală de anunțuri, iar autoritătile federale au confiscat Backpage.com, acuzând fondatorii săi de spălare de bani și "facilitarea prostituției".