Premierul Ungariei, Viktor Orban, a promis că va promova adoptarea în Parlament a proiectului de lege ”Stop Soros”, care va impune ONG-urilor o taxă de 25% pentru toate finanțările externe, iar înregistrarea organizațiilor care lucrează cu migranți să se înregistreze la Ministerul de Interne, relateazăThe Guardian.

Viktor OrbanFoto: Agerpres/EPA

Potrivit prim-ministrului, Soros vrea să inunde Ungaria și Europa cu musulmani și imigranți africani, iar organizațiile pe care le finanțează - inclusiv prestigioasa Central European University din Budapesta - sunt doar un mijloc prin care acest lucru să se concretizeze.

Premierul a spus într-o conferință de presă la Budapesta că votanții au arătat care este cel mai important subiect pentru ei, respectiv imigrația, un subiect care ține de securitatea națională.

”Ei au decis că vor să fie singurii care hotărăsc cine poate trăi în Ungaria”, a subliniat premierul Ungariei.

”Motivul pentru care am înaintat acest pachet legislativ înainte de alegeri a fost pentru a permite votanților să își exercite votul știind intenția noastră. Acest lucru s-a întâmplat și credem că suntem mandatați de electorat să adoptăm această lege”, a spus Orban.

Legea va cere ONG-urilor care lucrează pe probleme legate de imigrație să se se înregistreze prin intermediul Ministerului de Interne, instituție care ar putea să respingă cererile de înregistrare prin prisma aspectelor de securităte națională. De asemenea, un ONG care primește finanțare pentru activități legate de migrație ar putea fi supuse unei taxe de 25%, potrivit The Guardian.

Astfel, potrivit Reuters, proiectul de lege ”Stop Soros”, înaintat parlamentului înainte de alegeri, va impune ONG-urilor o taxă de 25% pentru toate finanţările externe, iar angajaţii lor ar putea primi interdicţia de a mai intra în centrele de refugiaţi din apropierea graniţelor ţării.

"Stop Soros" se referă la miliardarul american George Soros, născut în Ungaria, a cărui finanțare a cauzelor liberale democratice, de deschidere a frontierelor în Europa, l-a făcut un adversar amar al lui Orban.

”Alegerile, în viziunea mea, de asemenea... a decis că guvernul ungar trebuie să susțină o Europă a națiunilor și nu Statele Unite ale Europei”, a spus Orban.

Citește și:

Cotidianul Magyar Nemzet se închide / Ungaria rămâne cu un singur ziar de opoziție, după victoria lui Orban