Mark Zuckerberg , CEO-ul Facebook, a mers astăzi la Capitol Hill pentru mult așteptata sa mărturie asupra modului în care platforma de socializare a permis unei companii de extracție a datelor să obtină informații personale de la cel puțin 87 milioane de utilizatori, scrie Fox News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Miliardarul în vârstă de 33 de ani, cofondatorul Facebook, a încercat pe cât posibil să amortizeze daunele aduse rețelei de socializare în urma apariției unor rapoarte din ultimele săptămâni, conform cărora Cambridge Analytica, o firmă de extracție a datelor, afiliată campaniei prezidențiale a lui Donald Trump din 2016, ar fi folosit date obținute ilicit cu scopul de a influența alegerile electorale din Statele Unite.

Măsurile luate de Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica sunt:

• Aproximativ 2,2 miliarde de utilizatori vor fi înștiințați cu privire la aplicațiile pe care le utilizează și la informațiile pe care acestea le-ar fi putut folosi.

• Zuckerberg a postat luni o scrisoare pe Facebook, cerându-și scuze față de utilizatori, spunând că prevenirea "implicării și dezinformării" în alegerile din 2018 se numără printre "prioritătile sale".

• De asemenea, a anunțat că planifică dezvoltarea unor noi instrumente de inteligență artificială, care vor "elimina” mii de conturi false, vor verifica orice agent de publicitate politică și vor înființa o comisie independentă de cercetare electorală.