Rusia a avertizat luni ca ar putea existat ”consecinte grave” daca tarile oocidentale vor alege sa efectueze raiduri aeriene in Siria si sa bombambardeze trupele guvernamentale ca urmare a ”presupusului atac cu arme chimice”, potrivit AFP.

Este greșit și periculos să se tragă orice concluzie în privința atacului chimic din Siria fără informații confirmate, în condițiile în care nu se desfășoară nicio investigație, a afirmat luni Kremlinul.

În weekend ar fi avut loc atacuri chimice ce au ucis cel puțin 60 de oameni și au rănit alte peste 1.000 în Ghouta, controlată de rebeli, a spus o organizație medicală siriano-americană.

Oficiali ruși au spus că rebelii sirieni pun la cale ”provocări” prin folosirea de arme chimice. Rusia a afirmat duminică că regimul sirian nu a folosit arme chimice în timpul raidurilor sale asupra rebelilor din Douma, Ghouta de Est, contrar suspiciunilor Statelor Unite.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU s-au reunit de urgenta luni pentru a discuta presupusul atac chimic de sâmbătă în Duma, Siria, care a ucis zeci de oameni, potrivit AFP.

Reuniunea a fost convocată de nouă membri ai Consiliului de Securitate, condus de Statele Unite, Franța și Regatul Unit. Rusia a respins acuzatiile care i s-au adus ca ar fi participat la atac si a condamnat atacul chimic.