Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că întâlnirea sa istorică cu liderul nord-coreean Kim Jong-un va avea loc "în mai sau la începutul lui iunie", relatează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Îi vom întâlni (pe nord-coreeni) în mai sau la începutul lui iunie", a declarat el pentru presă înaintea unei reuniuni a Guvernului, la Casa Albă.

După luni de ameninţări şi schimburi de replici belicoase între Washington şi Phenian pe tema programului nuclear nord-coreean, negocieri sunt în curs în vederea pregătirii acestui summit foarte aşteptat.

The Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit duminică faptul că Nordul le-a confirmat în mod direct Statelor Unite că este pregătit să negocieze cu privire la o dezarmare nucleară.

"Eu cred că va exista un mare respect reciproc şi sperăm că va exista un acord cu privire la denuclearizare" în cadrul aceste întâlniri, a declarat Trump.

"Sperăm că (noua) relaţie va fi foarte diferită de ceea ce a fost mulţi, mulţi ani", a adăugat preşedintele american.

Consilierul pe probleme de securitate naţională sud-coreean a transmis personal această invitaţie din partea Coreei de Nord lui Donald Trump, la Casa Albă, luna trecută, o invitaţie acceptată pe loc. Chung Eui-yong a evocat atunci o întâlnire "până în mai".