Televiziunea de stat din Siria a raportat că o bază aeriană militară din oraşul Homs a fost lovită de mai multe rachete, ucigând cel puțin 14 oameni, cei mai mulți iranieni sau membri ai unor grupări sprijinite de Teheran. Inițial s-a crezut că lovutirle au fost desfășurate de Statele unite, însă americanii au negat orice implicare. Ulterior, armata rusă și presa de stat siriană au spus că bombardierele au fost efectuate, din spațiul aerian libanez, de avioane F-15 israeliene.

Sistemul de rachete HIMARSFoto: Lockheed Martin

Ministerul rus al apărării a spus că apărarea anti-aeriană siriană a oprit cinci din cele opt rachete trase.

Exploziile au fost auzite pe aeroportul militar T-4 din orașul Homs, care se află în apropiere de orașul antic Palmyra din centrul Siriei. O sursă militară siriană a declarat inițial că au fost doborâte opt rachete care vizau baza aeriană.

Potrivit postului de radio de stat, mai multe persoane au decedat și altele sunt rănite.

SUA au declarat că nu conduc niciun atac aerian în Siria "în acest moment", negând orice implicare în incident. Purtătorul de cuvânt al Israelului a refuzat să comenteze.

Președintele SUA, Donald Trump, avertizase că va fi un "preț mare de plătit" după acuzațiile că guvernul sirian a folosit arme chimice împotriva rebelilor, într-un atac soldat cu moartea a peste 100 de civili, mentionează DPA. Trump a scris pe Twitter, rețeaua socială pe care o folosește frecvent: "Mulți morți, inclusiv femei și copii, într-un atac chimic nesăbuit în Siria. Președintele Putin, Rusia și Iranul sunt răspunzători de sprijinul pentru 'Animal Assad'. Preț mare de plătit.". "Deschideți imediat zonă pentru ajutoare medicale și verificare. În niciun caz un alt dezastru umanitar", a cerut el, potrivitAgerpres.