Prinţul de Wales s-a reîntâlnit, în timpul turneului său în Australia, cu o admiratoare care l-a sărutat în urmă cu aproape 40 de ani, în 1979, scrie News.ro, citând BBC. În acel an, ştirea că Leila Sherwood, în vârstă de 14 ani, l-a sărutat pe obraz pe tânărul prinţ pe aeroportul Cairns, a ţinut prima pagină a ziarelor. O altă femeie, botezată după Regină, a izbucnit în lacrimi când l-a întâlnit pe fiul suveranei.

Printul CharlesFoto: Agerpres

Prinţul Charles a asistat la o slujbă şi a făcut o plimbare în pădurea tropicală în timpul turneului său în Australia.

Leila Sherwood a aşteptat duminică în faţa bisericii evangheliste St John să-l întâlnească pe prinţ din nou.

Femeia în vârstă de 54 de ani i-a arătat o pagină de ziar de acum patru decenii, când prinţul a părăsit lăcaşul. "M-a luat de mână şi mi-a spus: "Fii binecuvântată!". Nu am vrut să-i mai dau drumul", a spus ea.

Nerăbdătoare să-l întâlnească pe prinţ a fost şi Elizabeth Kulla Kulla, o aborigenă care a fost botezată după regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Ea a fost copleşită de emoţie când prinţul i-a strâns mâna.

Prinţul a făcut o plimbare în pădurea australiană Daintree, unde s-a întâlnit cu aborigeni din tribul Kuku Yalanji.

Prinţul a văzut cum arată un bumerang de vânătoare natural, a luat parte la o ceremonie tradiţională de fumat, care, se spune, ar alunga spiritele rele, şi a participat la o discuţie despre susţinerea pădurilor.

În program, a fost stabilită şi o vizită la baza din Cairns a serviciului Royal Flying Doctors, care oferă ajutor medical comunităţilor rurale.

"Sunt mândru că patronez Flying Doctors. Este o operaţiune remarcabilă", a spus Prinţul Charles.

Moştenitorul coroanei britanice a avut o săptămână plină în Australia, în care a deschis Jocurile Commonwealth, a devenit şef de onoare şi a glumit despre apropiata aniversare a 70 de ani.