Un vehicul a intrat într-un grup de oameni în orașul Muenster din vestul Germaniei sâmbătă, ucigând doua persoane și rănind circa 20. Cele mai multe dintre victime erau la o terasă din centrul orașului. Poliția a spus că atacatorul s-a împușcat și a murit. Herbert Reul, ministrul de Interne al landului Rhine-Westphalia de Nord, unde se află Münster, a declarat televiziunii germane că suspectul era cetăţean german şi că nu "există indicii al unui atentat islamist". Anterior, ministerul german de Interne afirmase că cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Restaurantele din jurul monumentului Kiepenkerl sunt o populară destinație turistică. Când vremea este frumoasă, mulți vizitatori și localnici stau pe terasele din fața restaurantelor. În apropiere se află și principalele străzi comerciale din inima orașului, zona fiind intens populată la orele după-amiezii, când a avut loc violentul incident.

LIVETEXT, informațiile despre incident:

09:15: BILANT: Bărbatul care a intrat sâmbătă cu o furgonetă într-un grup de persoane care se aflau în faţa unui restaurant din centrul vechi al oraşului Münster, vestul Germaniei, a ucis două persoane după care s-a sinucis, au anunţat autorităţile locale, relatează Reuters.

Herbert Reul, ministrul de Interne al landului Rhine-Westphalia de Nord, unde se află Münster, a declarat televiziunii germane că suspectul era cetăţean german şi că nu "există indicii al unui atentat islamist". Anterior, ministerul german de Interne afirmase că cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit news.ro.

20.45 Potrivit informațiilor prezentate deSüddeutsche Zeitungși de televiziunile NDR și WDR, presupusul atacator ar fi un german născut în 1969, cu antecedente de boli psihice, a cărui locuința este cercetată momentan, căutăndu-se explozibili. Sursele media citate afirmă că n-ar fi vorba de un atac terorist.

20.30Potrivit informațiilor poliției, atacul a avut loc în jurul orei 15.27 și a fost făcut cu ajutorul unui autovehicul de transport VW. În interiorul acestuia s-ar fi găsit material explozibil. În continuare nu e clar, dacă este vorba de un atac terorist. Primarul orașului Münster, Markus Lewe, a fost la fața locului, a adresat condoleanțe familiilor victimelor și a precizat că „motivele incidentului soldat cu morți din Münster sunt în continuare neclare“.

19.56Poliţia a descoperit "un obiect suspect" în furgoneta atacatorului, potrivit unui purtător de cuvânt al instituţiei, informează dpa, citată de Agerpres.

19.28Un purtător de cuvânt al poliției din Münster a spus că circa 20 de persoane sunt rănite, șase fiind în stare foarte gravă.

19.05 AFP anunţă, citând ministerul german de Interne, cel puţin 4 morţi

19.03Potrivit presei locale (Westfälische Nachrichten), ar fi vorba despre trei morți, unul dintre aceștia fiind chiar atacatorul.

19.00 Televiziunea rusă RT a filmat imagini din zona incidentului:

18.56 Cadavrul șoferului care s-a sinucis este încă în mașină, anchetatorii cercetează dacă în vehicul sunt explozibili, scrie Build

18.27 Autoritățile germane confirmă că atacatorul s-a sinucis. Poliția spune că nu caută alți suspecți.

18.10 Potrivit Spiegel, atacatorul s-ar fi împușcat. Autoritățile au chemat mai multe elicoptere din regiune pentru transportul răniților.

18.02 Poliția afirmă că au fost rănite circa 30 de persoane în acest incident

17.59O purtătoare de cuvânt a poliției germane a spus că ”sunt câțiva morți, printre care probabil și suspectul”

Autoritățile au cerut cetățenilor să evite zona incidentului.