​​O femelă de leu african devenită celebră pentru coama care a început să-i crească în mod neobişnuit, a decedat la grădina zoologică din Statele Unite unde trăia, conform unui anunţ făcut joi de Zoo Oklahoma City, citat de AFP și deAgerpres.

BridgetFoto: Captura YouTube

În mod normal, numai masculii de leu dezvoltă coamă, în jurul vârstei de un an. Însă, lui Bridget, leoaica de la Zoo Oklahoma, a început brusc să îi crească o coamă anul trecut, când avea 18 ani, ceea ce i-a uimit pe angajaţii grădinii zoologice.

Analizele de sânge au demonstrat că leoaica dezvoltase o tumoare benignă la glanda suprarenală, care a avut ca efect eliberarea în sânge a unei cantităţi mari de hormoni, fapt ce a dus la creşterea coamei.

În ciuda diagnosticului, leoaica a continuat să aibă o stare bună de sănătate şi nu a părut deranjată de creşterea bruscă a blănii în jurul gâtului.

Însă, la începutul acestei săptămâni, Bridget a devenit letargică, iar testele au indicat un exces de lichid în jurul inimii, "un semn de insuficienţă cardiacă sau de infecţie", după cum a explicat grădina zoologică într-un comunicat.