Unele aplicații și site-uri nu afișează așa-numitele "caractere cu lățime zero". Un dezvoltator a creat un instrument care ascunde la vedere aceste caractere și apoi le folosește pentru a identifica cine a copiat și a lipit textul original, scrie Motherboard.

Foto:

Tom Ross, un dezvoltator al companiei Sky, a creat un algoritm care demonstrează cât de ușor este să faci asta. În termeni simplii, această tehnică introduce unul sau mai multe caractere "cu lățime zero" - deci invizibile pentru ochi - în cadrul unui text obișnuit.

În ceea ce privește instrumentul Javascript proof-of-concept, Ross a scris că utilizatorii pot ascunde caracterele secrete și invizibile în interiorul caracterelor vizibile. Instrumentul convertește mesajul dorit în cod binar. Apoi, codul binar este transformat într-o serie de caractere cu lățime zero reprezentând fiecare câte o cifră binară.

Textul cu lățimea zero ar putea fi inserat în mod invizibil în text. Dacă textul menționat a fost postat în altă parte, șirul de caractere cu lățimea zero ar putea fi extras și procesul inversat pentru a decoda mesajul secret.