Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost invitat pentru discuţii în Rusia, a declarat şeful National Intelligence din SUA, Daniel Coats, în faţa jurnaliştilor, printre care şi corespondentul la Washington al agenţiei de presă rusă "Tass". Coats a spus că, având în vedere călătoria lui Kim în China pentru discuţii cu preşedintele Xi Jinping, nu este clar dacă se evaluează revenirea la formatul discuţiilor în şase pe tema denuclearizării Peninsulei Coreene, potrivit La Stampa, citata de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ştim numai că a avut nişte discuţii în China şi că există o invitaţie de a merge în Rusia pentru negocieri", a explicat Coats, adăugând că SUA ar vrea să ştie ce argumente se vor discuta la Moscova. "Sperăm să aflăm despre ce vor vorbi", a declarat Coats. Miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, la un briefing cu presa a evitat de mai multe ori să răspundă pe tema unei pozibile vizite a lui Kim în Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pe 28 martie că "momentan, nu este în agendă nicio întrevedere ruso-nord-coreeană", iar preşedintele Vladimir Putin "nu are astfel de planuri". Vizita lui Kim la Beijing s-a desfăşurat, în secret, între 25 şi 28 martie, şi a fost oficializată abia după ce s-a încheiat. Pentru liderul de la Phenian a fost vorba despre prima sa vizită în străinătate de când conduce Coreea de Nord, după moartea tatălui său Kim Jong-il, în 2011.