O femeie care a fost concediată de la locul de muncă după ce i-a arătat lui Donald Trump degetul mijlociu își dă în judecată fostul angajator, relateazăThe Guardian.

Juli BriskmanFoto: Captura The Guardian

Juli Briskman a intentat proces într-un tribunal din Virginia și spune că fostul său angajator a încălcat legea statului atunci când a forțat-o să demisioneze în urma gestului pe care l-a făcut.

Briskman se plimba cu bicicleta anul trecut, în octombrie, atunci când Trump - care se întorcea de la clubul de golf din Sterling - a trecut cu mașina pe lângă ea.

Imaginea cu femeia care i-a arătat degetul mijlociu președintelui SUA a fost capturată de fotografii care se aflau alături de Trump și a devenit repede virală, aducându-i acesteia cinci minute de faimă.

Briskman, care ocupa funcția de director de marketing la acea vreme, le-a povestit șefilor săi incidentul. Compania la care lucrase timp de șase luni a forțat-o să demisioneze, sub pretextul că fotografia postată pe Facebook, în care a fost surprins gestul său, a încălcat politica companiei.

"Am intentat proces împotriva fostului meu angajator deoarece consider că americanii nu ar trebui forțați să aleagă între principii și salariu. A lucra pentru o companie care face afaceri cu guvernul ar trebui să va ofere oportunități mai mari, dar niciodată nu ar trebui să vă limiteze abilitatea de a critica acest guvern în timpul dumneavoastră liber", a declarat Briskman, în vârstă de 50 de ani.