Cine citește cu adevărat condițiile de utilizare de pe rețelele de socializare înainte de a le acceptă? Foarte lungi, adesea complexe și scrise amănunțit, aceste texte sunt rareori citite de internauți.

Foto:

Facebook a anunțat miercuri, 14 aprilie, că va pune la punct condițiile de utilizare: mai clare chiar dacă 'oamenii ar putea să se informeze singuri despre viețile lor private', explică compania pe un blog. Facebook le promite: este vorba despre o simplă reluare a acestor reguli în mod mai explicit"fără a cere drepturi de colectare, utilizare și partajare a datelor", potrivitLe Monde.

Așadar modificările privesc doar modul în care sunt exploatate datele utilizatorilor. Noul text vrea să explice "toate circumstanțele în care noi partajăm datele", subliniază compania, care insistă asupra faptului că:"Nu o să vindem niciodată datele voastre".

Facebook a mai spus că încearcă să clarifice în continuare regulile sale privind publicitatea, serviciile recente cum ar fi marketplace sau videoclipul live, moderarea sau datele colectate de pe telefoanele utilizatorilor-rețeaua socială a fost recent criticată pentru stocarea SMS-urilor și istoricul apelurilor proprietarilor de telefoane și tablete Android.