Un cetăţean rus care s-a aflat în acelaşi avion cu care a călătorit Yulia Skripal, fiica fostului spion rus Sergei Skripal, în Marea Britanie şi apoi s-a întors la Moscova după câteva ore, este investigat de către autorităţile britanice, scrie News.ro, citând Daily Mail.

HotNews.roFoto: Hotnews

Individul a ajuns la aeroportul Heathrow cu un zbor operat de compania de linie a statului rus, Aeroflot care a aterizat pe 3 martie la ora locală 14:32.

Cetăţeanul s-a întors apoi la Moscova cu un avion care a decolat la doar câteva ore după ce ajunsese pe teritoriul britanic, vizita sa scurtă fiind suspectă conform unor surse din serviciile secrete.

O sursă din guvernul britanic a declarat că individul a fost catalogat drept „o persoană de interes” de către serviciile secrete şi a precizat că sunt investigate mai multe persoane. Încă nu este clar dacă individul este suspectat că ar fi livrat neurotoxina, că ar fi administrat substanţa sau că ar avea alte legături cu atacul.

Sursa a declarat: „Credem că este cu siguranţă posibil ca cei responsabili să fi părăsit ţara după câteva ore”.

Informaţiile vin după ce parlamentarul John Glen, care a participat la întâlnirile Cobra, comitetul pentru situaţii de urgenţă al guvernului britanic, pe tema atacului, a sugerat că sunt puse întrebări cu privire la cei care au călătorit cu acelaşi avion în care s-a aflat şi Yulia Skripal.

Glen a declarat: „Trebuie să ne gândim la imaginea de ansamblu ... Cine se afla în acelaşi zbor cu Yulia Skripal? S-a întors acea persoană după câteva ore la Moscova? Ce s-a întâmplat înainte de evenimentele de aici? Acest lucru ar fi implicat mai multe persoane. Cum a ajuns substanţa de tip Novichok aici?”

De asemenea, surse din cadrul serviciilor secrete, au confirmat că lista de pasageri ai zborului este analizată de autorităţi.

Vktoria Skripal, nepoata lui Sergei Skripal, a dezvăluit că el i-a oferit acces fiicei sale la un „cont bancar secret” în care se aflau 150.000 de lire sterline cu câteva zile înainte să fie otrăvit.