Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat că expulzează un diplomat ungar ca răspuns la decizia Budapestei de a expulza un diplomat rus, în cazul scandalului otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal pe 4 martie in Salisbury, relatează Reuters.De asemenea, autoritățile ruse au anunțat Belgia că au decis să expulzeze un diplomat belgian, ca răspuns la o acțiune similară a Bruxelles-ului, relatează AFP.

Serghei si Iulia SkripalFoto: Captura BBC

”Autoritățile ruse au informat ambasada noastră de la Moscova că un diplomat a fost numit persona non grata, ca răspuns la decizia de săptămâna trecută”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului belgian al Afacerilor Externe.

Este ”o măsură de reciprocitate ca în cazul celorlalte țări”, a adăugat purtătorul de cuvânt, după decizia luată de Belgia pe 27 martie de a expulza un diplomt rus.

Rusia a răspuns la sfârșitul lunii martie valului de expulzări ale diplomaților ruși în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal, pentru care Londra o învinovățește pe Rusia.

Kremlinul a expulzat, pe 30 martie, 59 de diplomați din 23 de țări, în cadrul scandalului otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale.

Reamintim că Rusia a declarat un diplomart român persona non grata în Rusia, după o decizie similară a României.

Rusia și-a rezervat atunci dreptul de a acționa și împotriva Belgiei, Ungariei, Georgiei și Muntenegru, state care au hotărât în ultima clipă că și expulzează diplomați ruși în cazul scandalului Serghei Skripal.