În total, 45 de agresiuni asupra jurnaliştilor au fost înregistrate anul trecut în Statele Unite, unde 34 de reporteri au fost, de asemenea, arestaţi, a informat marţi o organizaţie de apărare a drepturilor media, relateazăAgerpres, care citează AFP.

Jurnalisti britaniciFoto: caia.ro

n primul său recensământ anual al ameninţărilor contra libertăţii presei în Statele Unite, Committee for Freedom of the Press a menţionat 122 de incidente în total: agresiuni fizice, arestări, confiscări de materiale şi controale la frontieră.

"Deşi nu sunt numărate toate incidentele legate de libertatea presei care au avut loc, (acest bilanţ) încearcă să documenteze numărul de cazuri în care jurnalişti din Statele Unite au fost arestaţi, agresaţi, supuşi percheziţiei, li s-a confiscat materialul ori au fost ţinuţi în arest la frontieră", potrivit organizaţiei.

Jurnaliştii arestaţi au fost majoritatea prezenţi la manifestaţii. Mulţi dintre ei au fost reţinuţi după ce au căzut în capcană în dispozitivul numit "kettling", în cursul căruia poliţia încercuieşte manifestanţii aflaţi pe o anumită rază şi apoi arestează toate persoanele aflate în interior.