Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a afirmat luni că otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal în Marea Britanie ar putea să fie „în interesul” Londrei, pentru a deturna atenția de la Brexit în cadrul populației britanice, scrie AFP.

Serghei si Iulia SkripalFoto: Captura BBC

Otrăvirea "ar putea fi în interesul guvernului britanic, care se află într-o poziție neconfortabilă fiind în incapacitatea de a-și îndeplini promisiunile în fața alegătorilor legate de condițiile Brexitului", a spus Lavrov, într-o conferință de presă.

"Ar putea să fie și în interesul serviciilor speciale britanice, care sunt cunoscute pentru capacitatea de a acționa cu permisiunea de a ucide", a continuat el.

Potrivit acestuia, Moscova nu avea niciun motiv, înaintea alegerilor prezidențiale și cu câteva luni înainte de campionatul mondial de fotbal, să otrăvească un fost spion, care fusese condamnat pentru trădare înainte de a face obiectul unui schimb de prizonieri în 2010.

Lavrov a acuzat Marea Britanie, Statele Unite și aliații lor ca au „pierdut orice decență” și ca „recurg pur și simplu la minciuni și dezinformări”.

Fostul spion rus Serghei Skripal, in varsta de 66 de ani și in"stare critica", si fiica sa de 33 de ani sunt în continuare spitalizați, dupa ce au fost otraviți la Salisbury, la 4 martie.

Acest caz a generat un val de expulzări de diplomați și spioni ruși din țările Occidentale, la care Rusia a răspuns cu aceeași monedă.