​Candidatul de centru-stânga, Carlos Alvarado Quesada - scriitor, politolog și jurnalist - a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Costa Rica și a promis să apere drepturile homosexualilor, obținând o victorie majoră pentru partidul aflat la guvernare, relatează Reuters.

Carlos Alvarado QuesadaFoto: Wikipedia

Alvarado Quesada, fost ministru, în vârstă de 38 de ani, a obtinut 61% din voturi, în timp ce rivalul sau, Alvarado Munoz, a obținut 39% din voturi.

Alvarado Quesada va fi cel mai tânăr președinte al istoriei moderne din Costa Rica.

Costaricanii au avut de ales duminică între cântăreţul creştin conservator Fabricio Alvarado Munoz şi candidatul de centru-stânga Carlos Alvarado Quesada, scriitor, politolog, jurnalist.

Mai cunoscut pentru cântecele și baladele religioase, Fabricio Alvarado Munoz, în vârstă de 43 de ani, s-a confruntat cu candidatul de centru-stânga Carlos Alvarado Quesada, în vârstă de 38 de ani, într-o cursă strânsă, luptând împotriva unei hotărâri judecătorești care ordonă țării să permită căsătoria între persoane de același sex.

Cei doi Alvarados, care nu sunt înrudiţi, au luat poziții opuse faţă de decizia din ianuarie a Curții Inter-Americane pentru Drepturile Omului, un organism regional influent cu baza în capitala statului din America Centrală, San Jose.