Costaricanii au de ales duminică între cântăreţul creştin conservator Fabricio Alvarado Munoz şi candidatul de centru-stânga Carlos Alvarado Quesada, scriitor, politolog, jurnalist. Dacă Munoz va căştiga, acesta ar putea marca şi schimba atitudinea actuală a guvernului de a "îmbrăţişa" drepturilor persoanelor homosexuale, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai cunoscut pentru cântecele și baladele religioase, Fabricio Alvarado Munoz, în vârstă de 43 de ani, se confruntă cu candidatul de centru-stânga Carlos Alvarado Quesada, în vârstă de 38 de ani, într-o cursă strânsă, luptând împotriva unei hotărâri judecătorești care ordonă țării să permită căsătoria între persoane de același sex.

Cei doi Alvarados, care nu sunt înrudiţi, au luat poziții opuse faţă de decizia din ianuarie a Curții Inter-Americane pentru Drepturile Omului, un organism regional influent cu baza în capitala statului din America Centrală, San Jose.

Fabricio, aşa cum îi spun suporterii, a spus că decizia este un afront la valorile tradiţionale şi a ameninţat să scoată ţara din jurisdicţia Curţii.

"Suntem uniţi... în apărarea vieţii şi familiei, dar de asemenea pentru a apăra etica şi transparenţa şi lupta împotriva corupţiei", a spus cântăreţul, membru al mişcării prtestante penticostale.