​În jur de 200 de protestatari au ieșit în stradă noaptea trecută în California după ce un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de polițiști, iar autopsia a contrazis explicațiile poliției, aratând că bărbatul nu era înarmat și a fost împușcat din spate, scrie Reuters.

Protest in CaliforniaFoto: Captura Youtube.com

Protestatarii care au ieșit în stradă după moartea lui Clark, un tânăr de culoare în vârstă de 22 de ani, s-au adunat în faţa Primăriei din Sacramento, apoi au pornit în marş spre centrul vechi al oraşului.

Ei au purtat pancarte și au scandat "Ne împuşcaţi, vă reducem la tăcere".

Clark, un tânăr de culoare în vârstă de 22 de ani, tatăl a doi copii, a fost împuşcat în curtea bunicilor lui de către politiştii care au răspuns unui apel care semnala că cineva ar sparge geamurile. Poliţia a transmis că agenţii au tras 20 de focuri de armă spre bărbat deoarece se temeau că acesta este înarmat. Mai târziu s-a descoperit însă că el ţinea în mână un telefon mobil.

O autopsie efectuată independent a contrazis spusele polițiștilor, care au susținut că tânărul împușcat s-ar fi îndreptat amenințător către ei, și a arătat că acesta a fost împușcat de mai multe ori în spate.