Arnold Schwarzenegger, fosta glorie a Hollywoodului și ex-guvernator al Californiei, a fost operat de urgență pe cord deschis, după o problemă în cadrul unei intervenții asupra unei valve cardiace, anunță site-ul TMZ, preluat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Operația a durat mai multe ore iar starea sa este stabilă, arată site-ul american, în general bine informat în ceea ce privește vedetele.

Schwarzenegger a fost internat joi în spitalul Cedars-Sinai, pentru o intervenție la o valvă cardiacă. "Am fost informați că această operație este destul de experimentală și că a dezvoltat complicații„, arata site-ul citat.

Nu este pentru prima oară când actorul septuagenar, care a jucat în filme precum "Conan Barbarul", "Total Recall" sau "Terminator" suferă o intervenție cardiacă.

În 1997, a decis să iși înlocuiască o valvă aortică, reamintește TMZ, care precizează ca doctorii nu estimau atunci ca intervenția este urgentă dar Arnold Schwarzenegger, acum septuagenar, a insistat să o facă atât timp cât este „încă tânăr".

"El a explicat atunci că această patologie este congenitală și nu are nimic de-a face cu folosirea steroizilor", continuă TMZ.

În biografia sa publicată în 2012, "Total Recall: Incredibila și adevărata poveste a vieții mele", Arnold Schwarzenegger a povestit că nu a vrut să o informeze atunci pe soția sa, însărcinată în acea vreme, de această primă operație și că i-a spus că merge în vacanță în Mexic. Doctorul său i-a spus ca e „nebun”, a mărturisit el, ulterior, pentru televiziunea CBS.

"I-am spus Iată planul, mă voi opera pe inimă, nu vei spune nimic, nimeni nu va afla, o vom face la ora 6 dimineața. Patru zile mai târziu am plecat în Mexic și i-am spus Mariei ca sunt acolo, în vacanță, și când ma voi întoarce voi fi bronzat și nimeni nu va ști nimic", a povestit actorul.

Născut în Austria în 30 iulie 1947, Arnold Schwarzenegger a fost ales guvernator al Californiei în 2003 și a câștigat un nou mandat înn 2006. După ce a plecat din această funcție, s-a dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice.