Doi membri ai coalitiei internationale condusă de SUA au murit, iar cinci au fost răniți, după ce un dispozitiv improvizat a explodat în Siria, a anunțat, vineri, Coaliția, relatează Reuters. Potrivit AFP, unul dintre militarii decedați este american, iar cel de-al doilea este britanic.

SiriaFoto: Agerpres

Unul dintre cei doi soldați ai Coaliției omorâți în Siria este american, a informat Pentagonul.

”Detaliile privind incidentul sunt reținute în așteptarea unei investigații ulterioare”, a spus Coalitia, adăugând că explozia a avut loc joi.

Un militar britanic, care participat la o operațiune a armatei americane împotriva grupării Stat Islamic în Siria, a fost omorat joi de către dispozitivul exploziv, a anunțat vineri ministrul britanic de Apărare.

”Cu regret trebuie să confirmăm că un membru al forțelor armate britanice a fost omorât ieri de un dispozitiv exploziv artizanal”, a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului într-un comunicat, precizând că participa la o operațiune a forțelor americane împotriva Daesh la momentul incidentului.

Acest atac la Minbej, unde sunt desfășurați soldații americani, a avut loc joi seara, în aceeași zi în care președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite vor părăsi Siria "foarte repede".