Yulia Bogdanova, directoarea firmei care deține centrul comercial din Kemerovo care a ars în incendiul de duminica trecută, soldat cu 64 de morți, mulți dintre ei copii, a fost arestată, anunță Reuters.

Protest spontan la KemerovoFoto: Captura Youtube.com

Yulia Bogdanova, director executiv al firmei care deține centrul comercial, este considerată vinovată pentru faptul că nu s-a ocupat de problemele sistemului de alarmă pentru incendii al mall-ului, a anunțat Comitetul pentru Investigaţii, instituţia statului care se ocupă de infracțiunile majore din Rusia.

Yulia Bogdanova este directorul firmei care deţine centrul comercial Winter Cherry din Kemerovo, unde a avut loc incendiul de duminica trecută.

La Kemerovo și la Moscova au avut loc proteste săptămâna aceasta, după incendiu, protestatarii acuzând faptul că ușile cinematografului amplasat în centrul comercial care a ars au fost încuiate, iar sistemul de semnalizare - deconectat. Cei din interior ar fi fost pur și simplu lipsiți de posibilitatea de a se salva. În cinematograf se aflau, în momentul incendiului, numeroși copii.

41 de copii morți în incendiu este cel mai recent bilanț oficial, însă există temeri că numărul victimelor ar fi mai mare și că autoritățile ar ascunde dimensiunile tragediei.