Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a calificat drept „prostituate„ actrițele care l-au acuzat de hărțuire sexuală pe celebrul producător hollywoodian Harvey Weinstein, scrie AFP.

Dmitri PeskovFoto: Agerpres/AP

Vorbind în fața studenților la Moscova, Peskov a spus că aceste femei, devenite, potrivit acestuia, adevărate staruri, au „făcut multe alegeri care nu erau compatibile cu conceptele de onoare și demnitate„.

"Ele au câștigat sute de milioane de dolari și, zece ani, după, spun că Weinstein e vinovat„, a adăugat purtătorul de cuvânt al lui Putin, citat joi de postul de radio Ecoul Moscovei.

"Poate că e un ticălos, dar niciuna dintre ele nu a mers la poliție! Nu, ele voiau să câțtige zece milioane de dolari. Cum numești o femeie care se culcă cu un bărbat pentru zece milioane de dolari? Poate că sunt brutal, dar ea se numește o prostituată", a continuat Dmitri Peskov.

Acesta a răspuns unei întrebări puse de un ziarist în privința deputatului rus Leonid Slutski, acuzat de mai multe ziariste de hărțuire sexuală și recent disculpat de o comisie parlamentară.

Acuzațiile la adresa lui Leonid Slutski au constituit primul scandal mediatic în acest domeniu în Rusia după apariția, în urma scandalului Weinstein, a mișcării #MeToo. Această mișcare a determinat mai multe femei să se exprime pe marginea acestui subiect, într-o țară în care cazurile de hărțuire sexuală sunt adeseori relativizate sau tratate cu ironie.