Bobby Bostic se trezește în fiecare zi la 04:45, se spală pe față, pe dinți și servește micul dejun în jurul orei 05:30, după care se întoarce în celulă, se uită la televizor, se roagă și apoi citește. Merge la culcare în jurul orei 22:00. A două zi se trezește, se spală pe față, pe dinți, ia micul dejun. Cam așa arată acum viața unui bărbat de 39 de ani, care a primit o sentință de 241 de ani de închisoare, relateazăBBC.

Bobby BosticFoto: Captura BBC

Bostic avea 16 ani atunci când a comis cele 17 delicte pentru care a primit sentințe consecutive. Bărbatul urmează să stea încarcerat până în ianuarie 2091. Va avea 112 ani atunci.

Bobby Bostic este din St. Louis, Missouri și mai are trei frați.

"Nu am avut multe modele de sex masculin. Am fost liber să hoinăresc pe străzi", relatează Bostic din închisoarea din Jefferson City.

La vârsta de 10 ani a început să fumeze și să consume alcool. La 12 ani, deja consuma cannabis, iar la 13 PCP -alt drog ilegal-. În același timp, fura mașini - pe care le și conducea.

În 1996, Bostic - în vârstă de 16 ani - a fost arestat și i s-a oferit o înțelegere: să pledeze vinovat și să primească 30 de ani de închisoare, cu șansa eliberării condiționate. A refuzat.

Opt luni mai târziu, i s-a mai oferit o înțelegere: să pledeze vinovat și să accepte orice decizie a judecătorului. A refuzat din nou.

Bostic a fost găsit vinovat de 17 delicte, inclusiv opt acțiuni penale armate și trei jafuri și a fost condamnat la 241 de ani de închisoare cu executare.

Avocatul său a obținut mila instanței și astfel a primit numai 30 de ani, însă doar pentru un delict. În total, bărbatul va sta închis mai mult de 90 de ani.

Bobby Bostic a stat într-un centru de corectare pentru minori timp de două luni, înainte de a se alătura adulților. Închisoarea, spune acesta, este un "haos complet".

"Este predator versus pradă. Trebuie să încerci să te integerezi. Dacă nu reușești, oamenii vor face tot felul de lucruri. Trebuie să devii bărbat la o vârstă fragedă - sau măcar să încerci să fii bărbat", a povestit Bostic.

Bostic crede foarte mult în educație. Acum, bărbatul visează să ajute alți adolescenți, să-și folosească abilitățile, să facă acte de caritate pe străzile de unde obișnuia să fure. Însă mai întâi, trebuie să își ispășească pedeapsă.