Gigantul Playoy, pionierul presei erotice, anunță că își închide toate conturile de Facebook ca urmare a ,,scurgerii de date personale,, de la Facebook către Cambridge Analytica care le-a folosit în campania electorală, anunță AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mai mult de 25 de milioane de fani sunt conectați la Playboy prin diferitele noastre pagini de Facebook și refuzăm să fim complici, expunându-i la aceste presupuse practici", se arata intr-un comunicat al grupului.

"De ani de zile, a fost dificil pentru Playboy să își exprime valorile pe Facebook din cauza orientărilor sale stricte privind conținutu... Playboy a apărat întotdeauna libertățile individuale și sărbătorirea sexului, iar astăzi facem un nou pas în această luptă", se mai arată în declarație.

Facebook se află în centrul unui scandal care pare să se amplifice, după ce compania Cambridge Analytica a fost acuzată că a folosit fără consimtamint datele a 50 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale pentru a elabora un soft care să prezică și să influențeze votul alegătorilor. Datele ar fi fost recuperate prin intermediul unei aplicații de teste psihologice concepută de psihologul rus Aleksandr Kogan. Acesta s-a născut în Moldova și a trăit până la 7 ani la Moscova, înainte de a pleca în Statele Unite, scrie AFP.

Capitalizarea de piaţă a Facebook a scăzut cu 74,66 miliarde de dolari în această săptămână, sub impactul informaţiilor potrivit cărora firma de consultanţă politică Cambridge Analytical a obţinut şi folosit în mod incorect datele a 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare, relatează MarketWatch