Ministerul de Externe de la Moscova a cerut miercuri Londrei să dovedească faptul că nu spionii britanici l-au otrăvit pe fostul agent dublu Serghei Skripal în Anglia, afirmând că, în lipsa unei asemenea dovezi, va considera incidentul drept un atentat la viețile cetățenilor ruși, scrie Reuters.

Serghei Lavrov si Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Relațiile dintre Londra și Moscova sunt grav afectate de scandalul privind otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia, pe 4 martie, la Salisbury, în sud-vestul Angliei. Marea Britanie susține că Rusia se face vinovată de acest incident, însă Moscova neagă orice implicare.

"O analiză a tuturor împrejurărilor... ne face să ne gândim la posibila implicare în aceasta (în otrăvire, n.r.) a serviciilor de informații britanice", a afirmat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

"Dacă dovezi convingătoare care să ateste contrariul nu sunt prezentate părții ruse, vom considera că avem de-a face cu un atentat la viețile cetățenilor noștri, ca urmare a unei provocări politice masive", a mai transmis MAE rus.