O companie din Utah își promovează noile sale adăposturi antiglonț pentru sălile de clasă. Directorul executiv al "Shelter-in-Place" a declarat că vânzările au început să crească după masacrul din Parkland, scrie Motherboard.

adapost antiglontFoto: YouTube

Produsul "Shelter-in-Place", vândut de compania cu același nume, este o structură personalizabila care beneficiază de un un generator electric de urgență, lumină și camere de filmat. Potrivit videoclipului promoțional, este un spațiu ideal pentru atacuri armate, dar și pentru tornade și uragane. "Decesele în școli trebuie să se oprească acum", transmite videoclipul.

"Pereții adăposturilor au fost testați împotriva tuturor armelor care au fost folosite vreodată în atacurile din școli", scrie site-ul companiei.

Adăpostul ar putea adăposti copiii în 30 de secunde. Iar atunci când gloanțele nu sunt o amenințare, structura ar putea fi folosită pe post de spațiu de lectură. Costurile ar ajunge la aproximativ 1.000 de dolari pe copil sau profesor, potrivit site-ului companiei. Asta ar însemna aproximativ 23.000 de dolari pe clasă, având în vedere mărimea medie a unei clase din America.