Postul oficial de radio din Coreea de Nord a confirmat miercuri că liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a efectuat o vizită la Beijing, la invitaţia preşedintelui chinez Xi Jinping, informează Yonhap.

HotNews.roFoto: Hotnews

Şi Xinhua a relatat pe larg despre dialogul între cei doi şefi de stat. Cu această ocazie, Kim a confirmat pentru prima oară personal intenţia sa de a se întâlni cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, potrivit Agerpres.

LuniȘ Tren blindat în China - Kim Jong Un ar fi putut vizita Beijingul

Un tren misterios care a sosit luni în capitala Chinei luni a stârnit zvonul că liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut o vizită surpriză la Beijing. Cu toate acestea, nu a existat nicio informație potrivit căreia Kim Jong Un ar fi plănuit vizita în China, scrie Fox News.

Trenul ar fi putut traversa nord-estul orașului chinezesc de graniță Dandong și l-ar fi putut transporta pe despotul nord-coreean, relatează publicația japoneză Kyodo News. Trei surse au confirmat publicației Bloomberg News faptul că Kim a vizitat Beijingul, mai multe informații nefiind însă precizate.

China a fost unul dintre cei mai importanți aliați ai Coreei de Nord, însă relațiile s-au răcit datorită campaniei lui Kim Jong Un de dezvoltare a armelor nucleare și rachete cu rază lungă de acțiune.

Kim urmează să aibă o întâlnire cu președintele sud-coreean Moon Jae-in la sfârșitul lui Aprilie, și o întâlnire cu președintele american, Donald Trump, în Mai.