Un protest spontan cu sute de participanți are loc marți la Kemerovo, în Rusia, după ce 64 de oameni, printre care și copii, au murit în incendiul care a devastat un centru comercial din acest oraș, potrivit datelor oficiale anunțate de autorități. Zeci de oameni sunt în continuare dați dispăruți după incendiu. O parte dintre localnici cred însă că autoritățile ascund proporțiile tragediei și că sute de copii ar fi murit în incendiu, potrivit Report.md.

Protest spontan la KemerovoFoto: Captura Youtube.com

Protestatarii susțin că ușile cinematografului, amplasat în centrul comercial care a ars, au fost încuiate, iar sistemul de semnalizare - deconectat. Cei din interior ar fi fost pur și simplu lipsiți de posibilitatea de a se salva. Clase întregi de copii, aduși cu autocarul la film, ar fi ars în timpul incendiului, se tem localnicii.

Oamenii care au ieșit ăîn stradă susțin că salvatorii ar fi venit prea târziu - abia peste 40 de minute de la izbucnirea incendiului. Părinții unor copii care au ars în interior au povestit că au fost sunați de copiii lor, care le-au spus că se sufocă din cauza fumului și că toate ușile sunt încuiate.

Vladimir Putin a calificat incidentul din Kemerovo drept "neglijență criminală".

În timpul protestului, în fața mulțimii a ieșit viceguvernatorul regiunii, Serghei Țiviliov. Oamenii l-au huidiut și au scandat „Ucigașii!”.