După sistemul antirachetă Patriot (10,5 miliarde de dolari), Polonia ar putea continua să cumpere armament din Statele Unite. Varşovia a cerut Washingtonului să-i vândă servicii de asistenţă pentru flota sa de F-16, pentru o sumă evaluată la 200 de milioane de dolari, potrivit Rzecpospolita, citata de Rador.

F16Foto: Hotnews

Dacă se concretizează, această vânzare va permite deci să se menţină capacitatea avioanelor F-16 ale armatei aerului poloneze intrate în serviciu în 2006. De acest contract va fi beneficia Lockheed Martin, UTC sau Harris. Polonia doreşte din nou să cumpere rachete aer-aer Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM) fabricate de Raytheon.

Varşovia ar putea cumpăra în plus până la 150 de rachete AIM-120C-7 AMRAAM cu un cost estimat la 250 de milioane de dolari. Această vânzare participă de asemenea la întreţinerea avioanelior F-16 ale Poloniei. Aceste rachete ar trebui de altfel să îmbunătăţească capacitatea Poloniei de a-şi desfăşura propriile operaţiuni de apărare şi operaţiunui efectuate în cadrul unei coaliţii. Polonia a semnat în aprilie 2003 un contract pentru cumpărarea a 48 de F-16 în valoare de 3,5 miliarde de dolari.