Cel mai vechi producător de arme din America, Remington Outdoor, a declarat falimentul în urma scăderii vânzărilor. Analiștii sunt de părere că motivul din spatele acestei scăderi este că oamenii sunt mai puțin îngrijorați de posibilitatea unor noi restricții ale vânzărilor de arme datorită preluării mandatului prezidențial de către Donald Trump, scrie BBC.

Pistol semi-automatFoto: Wikipedia

Vânzările companiei Remington, fondată acum aproximativ 200 de ani, au scăzut semnificativ anul trecut, ajungând la 603 milioane de dolari-aproximativ jumătate din suma la care au ajuns în 2013.

Analiștii spun că din ce în ce mai mulți americani cumpărau arme acum doi ani pentru că se temeau de faptul că dacă Hillary Clinton va câștiga mandatul prezidențial ar putea implementa politici de control al armelor.

Se crede că vânzările de pe piață armelor au scăzut după ce Trump a preluat funcția, deoarece entuziaștii armelor de foc nu se tem că un președinte republican va încerca să le ia dreptul de a deține arme.

După ce s-a aflat faptul că o pușcă Remington a fost folosită în masacrul de la școala din Sandy Hook din anul 2012, membrii familiei victimei au intentat un proces împotriva producătorului de arme.